Το Fight Fake News – Preserve Mental Health είναι ένα Erasmus+ πρόγραμμα μικρής κλίμακας που επιδιώκει να ενισχύσει την κριτική ικανότητα των νέων όσον αφορά τις πληροφορίες που μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στην ψυχική τους υγεία.

Επίσης στα πλαίσια του προγράμματος προβλέπεται η ανάπτυξη νέων καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων που θα είναι διαθέσιμα για όσους εργάζονται στον τομέα της ψυχικής υγείας.

Συντονιστής του προγράμματος είναι ο Σύλλογος Κωφών ‘Videatur’ με έδρα το Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

Οι εταίροι του προγράμματος είναι:

  • Ο οργανισμός “Asociación Creativa” με έδρα την Τενερίφη των Κανάριων νησιών.
  • Το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (ΚΕΝΓ)

 ***Ανακοίνωση:***

 

Το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας ζητά δύο νέους Κωφούς για να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του έργου που θα διεξαχθεί στη Τενερίφη των Κανάριων νησιών από τις 2 έως τις 8 Οκτωβρίου 2023. Θα συμμετέχουν ομάδες από Ελλάδα, Κροατία και Ισπανία.

  • Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η καλή γνώση Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας
  • Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί παρουσία διερμηνέα για την διερμηνεία από Αγγλικά σε Ελληνική Νοηματική και αντίστροφα
  • Τα έξοδα διαμονής σε δίκλινο δωμάτιο καθώς και τα έξοδα διατροφής είναι καλυμμένα
  • Τα μεταφορικά καλύπτονται από τους συμμετέχοντες και το αντίτιμό τους (έως 400 ευρώ) επιστρέφεται σε αυτούς μετά το πέρας του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Οι δηλώσεις συμμετοχής με τα προσωπικά στοιχεία και στοιχεία επικοινωνίας (κινητό τηλέφωνο και e-mail) αποστέλλονται στο e-mail ffn(παπάκι)keng.gr έως την Πέμπτη 27 Ιουλίου του 2023.